Mobilyalarda Sadeleştirme Modası | Porto Home
Mobilyalarda Sadeleştirme Modası

Günlük olarak kullandığımız her ürünün bize kolaylık sağlamasını, ürünleri zorlanmadan kullanabilmeyi arzu ediyoruz. Mobilyalarınızın size sıkıntı yaratacak kadar karmaşık olmasını hiçbir şekilde önermiyoruz. Çünkü karmaşık olan her şeyin sadeleştirilmesi anlayışı artık hayatımızın önemli parçası haline gelmeye başladı. Bu anlayış bizleri daha  yalın, daha akıllı ve daha kaliteli bir hayata doğru yönlendiriyor.

Karmaşıklığın basitleştirilmesi  anlayışının temelinde, gereksiz ayrıntılardan arınmış ve sadeleştirilmiş iyi tasarımlar yer alıyor. Eğer sizde bu farklılaşmanın peşindeyseniz çok basit görünen ancak birçok fonksiyonu içinde barındıran, kullanımı kolay, yalın ürünleri seçebilirsiniz. Yalın tasarım seçtiğiniz ürünler ile evinizi sizi yoracak ayrıntılardan temizleyebilirsiniz.

Yalın tasarımın hakim olduğu sandalyeler, masalar, giysi dolapları ve oturma grupları ile evinizi sadeleştirerek sizi yoran kalabalıktan kurtulmuş, kuş gibi hafiflemiş hissedeceksiniz.

Sadeleşmek için inandığımız bir kaç noktadan sizlere bahsetmek istiyoruz;

1. İç mekanlarınızda 3-4 ana renge sadık kalın ve odanızdaki tüm büyük mobilyaları nötr tutun.

Duvar renkleri, kanepeler, yemek takımı ve geniş alanlı kilimler ile yumuşak nötr renkler kullanmak, sezon için hangi renk paletini veya tarzını sevdiğinizi sergilemenize, sade bir ortam oluşturmanıza  yardımcı olacaktır. 

2.  Aşırı aksesuar kullanmayın.

Düz yüzeylerinizde çok fazla dekor aksesuarı veya başka şeyler biriktirdiyseniz, hepsini çıkarmayı ve yalnızca birkaç favoriyi aksesuarınızı kullanmayı deneyin. Geri kalanını saklayabilir ve gelecek sezon tekrar değiştirebilirsiniz. Ya da satıp ekonominize katkıda bulunabilirsiniz.

3. Tüm ihtiyaçlarınızın kolay erişim için düzenlendiğinden ve saklandığından emin olun.

Koltukların veya sehpanın altındaki sepetler ve kutular, oyunlar/yap bozlar/oyuncaklar için harikadır. Koltuk, sandalye veya şöminenin yanındaki sepet, battaniyelerinizi tutabilir. Günlük olarak kullanılan öğeler varsa, kolayca erişebileceğiniz bir yerde olduğundan ve en çok kullandığınız alana uygun bir şekilde yerleştirilmiş bir “eviniz” olduğundan emin olun.

4. Kitaplıklarınızı ve raflarınızı düzenleyin.

Okunmamış kitaplardan ve yeniden okumayı planlamadığınız kitaplardan kurtulun. Görsel olarak  gözünüzün dinlenmesi için her rafta boş alan kaldığından emin olun.

5.Yatak odasında kışlık nevresimleri veya fazladan battaniye ve yastıkları  gelecek sezona kadar saklayın.

Odanızda ekstra depolama alanına mı ihtiyacınız var? Yatağınızın ayak ucunda bir puf kullanmayı ve kullanmadığınız tüm malzemeleri orada saklamayı deneyin.

Bir hafta sonunuzu size önerdiğimiz ipuçlarını kullanarak dekorunuzu sadeleştirmek için kullanın. Nasıl ferahladığınızı görünce haklı olduğumuzu anlayacaksınız.

SİZİN İÇİN
ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLERİMİZ
Whatsapp Destek Hattı